dinsdag 31 december 2013

| december |

December, het was een bewogen maand. Een drukke maand ook. En dan is 'druk' nog een redelijk understatement.
De maand waarin de feestdagen de hoofdrol zouden 'moeten' spelen had nog enkele belangrijke nevenpersonages voor ons in petto, waardoor Kerst & nieuw bijna onzichtbare figurantjes werden. 
Een maand van vrede op aarde voor alle mensen van goede wil, of hoe ging dat gezegde nu weer? Soit, ... 
Kort: we kregen de sleutel van ons nieuwe huis, en man, daar werd al serieus wat afgeplakt, geschilderd, behangen en zo nog vanalles. Billiepapa, billiebompa en billie-opa spendeerden al menig uur en dag in de nieuwe crib. (Bij deze wil ik ook even gezegd hebben dat ik een gewéldige vent, een gewéldige familie én geweldige schoonfamilie heb, echt waar, merci mannekes, MERCI!) 
En billiemama? Die had zo goed als geen verlofdagen meer op het werk, en moest bovendien sinds begin december terug fulltime werken omdat de 4/5de afgelopen is. Great timing, euheu. Billiemama heeft haar handjes dus niet al te vuil kunnen maken in het nieuwe huis. Nu vind ik dat dus echt jammer, want ik doe dat graag. En zeker als het voor de eigen nieuwe stek is. Bon, ik heb wel enkele deuren gelakt, wat opgeruimd (als in: lege verfpotten bij elkaar gesprokkeld, afplaktape tot bolletjes gerold en nog van die zogezegd 'nuttige' dingen), billiepop geëntertained, een kerstdiner bij elkaar gekookt, last-minute aan dingen gedacht en die dingen in elkaar gebokst, geprobeerd niets te vergeten en daarom lijstjes gemaakt - véél lijstjes. En gewerkt. Op het werk. 
Er wordt met andere woorden naarstig uitgekeken naar een nieuw jaar. Een nieuw jaar met nieuwe verlofdagen, met een nieuw huis, echt een nieuw begin.

Om het oude jaar af te sluiten enkele (Instagram)foto's met een overzicht van december 2013:

Er werden sleutels gegeven en gekregen. 

Er werd - bij gebrek aan een kerstboom - toch een poging gedaan om wat kerststemming in het oude huis te brengen.

Er werd - met veel gevloek naar't schijnt - behangen in de nieuwe kamer van billiepop.

Er werd in het oude huis een ongewenste gast gevangen - bedankt Jo'ke!

Er werd a splash of colour in de vorm van tegeltjes in de nieuwe keuken gebracht.

Er werden nog andere nieuwe huizen gebouwd. Hier moest niet geschilderd of behangen worden.

En er werden doktersbrillen gepast. 

Er werd welgeteld 1 deur oranje geschilderd. 

Er werd last-minute vastgesteld dat er geen inpakpapier meer was en dus een alternatief verzonnen. 
Stempel eens op kerstochtend. 

Er werd een kerstboom uit pizzadeeg gemaakt.

Er werden nieuwjaarsbrieven geknutseld - ook last-minute, jawel. 

Er werd nog meer behangen, deze keer in de nieuwe woonkamer.

En er werd een halve dag gewerkt op 31 december. Door weinig wensen als ik de parking zo bekijk.

Wat er in december niet gedaan werd (behalve het broodmandje en het tafelkleed, een uur voor we op een van de vier kerstfeesten moesten zijn - heel even: 4 kerstfeesten op 5 dagen. Halleluja. Moet er nog kalkoen zijn?!), was naaien en bloggen. Maar ook dat kan dan alleen maar beter worden vanaf nu, ha.

Het oude jaar, ik ben er klaar mee. En dat nieuwe begin en het nieuwe jaar, daar ben ik klaar voor - mentaal dan toch. Het feit dat ik nog welgeteld 2 weken de tijd heb om voor en na het werk een heel huis in te pakken negeer ik bij deze even. 

Vanavond wordt er alleszins uitgebreid geklonken op een spetterend 2014 en op een houten kop om het nieuwe jaar mee te beginnen. Maak er - op welke manier je dat doet, maakt echt niet uit - een schitterende avond van, en dan rest mij enkel nog om jullie een fantastisch nieuw jaar te wensen.
Schol!

| billiepop |

4 opmerkingen:

 1. En toch zag december er niet mis uit zunne ;)
  Alle goeds in 2014!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat dacht ik ook bij het lezen van je blogbericht! Veel plezier in jullie nieuw huisje en geniet van al de gestolen momentjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die sneak preview van jullie huis ziet er alvast knap uit! Waarschijnlijk zijn jullie nu ongeveer gesetteld? Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest, laat je vooral gaan en laat gerust een reactie achter!