vrijdag 14 februari 2014

| MiM |

We deden van van alles de laatste maanden. 
En dat nam (en neemt nog steeds) heel veel tijd en zo mogelijk nog meer energie in beslag.

‘Van alles’ als in: verhuizen! En zoals ik – verhuiskampioen die ik ben, maar nu heb ik me voorgenomen om de frequentie toch iets te minderen – wel kon schatten, komt verhuizen nooit alleen. Ah nee. Verhuizen betekent onder andere ook: inpakken. Een heel huis in dozen steken. Iets waar twee weken vóór D-day nog niet aan begonnen was. Opnieuw: ah nee. Want er moest dan ook een nieuw huis geschilderd worden. Van boven tot onder en terug tot boven.
(Kleine zijsprong: ik wéét dat ik niet té hard mag klagen en beide handjes mag kussen dat het ‘maar’ schilderen was. Hierboven had evengoed kunnen staan ‘Er moest dan ook een nieuw huis verbouwd worden’. Dat verbouwen had de vorige eigenaar dan al netjes gedaan om de stulp tiptop in orde te kunnen verkopen. Aan ons, in dit geval. Kleine zijsprong op de zijsprong: respect, chapeau, chique, dikke duim en alle andere uitdrukkingen van deze aard, aan zij die een huis verbouwen. Écht waar: RESPECT! De maniak en controlefreak die in mij huizen zouden dat niet overleven. Mijn angstaanjagende verhouding met materiële chaos en rommel maken dat ik me zelfs moest inhouden om tijdens het inpakken niet tussentijds even op te ruimen. Moe word ik daar soms van, van die freak in mij. Diezelfde freak in mij heeft zich dan wel vol-le-dig kunnen uitleven in het zorgvuldig labelen van de dozen, iets waar ik dan weer helemaal blij van word, sorry daarvoor.)En er moest ook gewoon gewerkt worden. Ah ja. Want verhuizen kost centen.
Nu een kleine maand geleden stonden we, samen met een bende trouwe verhuisvrienden (bedankt vriendjes, ook aan jullie beloof ik plechtig dat we binnen drie jaar niet opnieuw met z’n allen aan de ladderlift staan, of toch niet bij ons althans!) ons hele hebben en houden in een vrachtwagen te steken om het enkele luttele uurtjes later opnieuw uit diezelfde vrachtwagen te halen (logisch, want dat is nu net wat het conceptje ‘verhuizen’ inhoudt natuurlijk). En toen alles binnen stond en we samen met dezelfde vrienden aan de pizza en het bier zaten, sprak billiepapa de voor mij bijna historische woorden ‘Aaah. Het is gelukt! Het is achter de rug!’. ‘Ja,’ zei ik, ‘het is achter de rug.’
Mijn woorden waren nog niet koud, of de Maniak in Mij (laat ik haar MiM noemen) kwam al tussenbeide: ‘Achter de rug?!? Achter de rúg?!? Het begint begot pas! Kijk naar al die dozen hier! Die moeten hier zo.snel.mogelijk. weg! Hop, hop!’ – zucht. Ik herhaal: moe word ik daar soms van.
Enfin, het waren hoogdagen voor MiM de afgelopen vier weken. Nu, hoe hard ik soms ook vecht tegen MiM, ik moet toegeven dat ik MiM soms ook oneindig dankbaar ben. Zoals nu bijvoorbeeld. Vier weken na de verhuis is alles uitgepakt en hebben de meeste spullen hun plekje in de nieuwe stulp gekregen.
Ok, er moet ook nog heel wat gebeuren, maar ik ben op het punt gekomen dat de Kleine Genieter in mij MiM het zwijgen kan opleggen. 
Ik loop hier rond en geniet van zoveel kleine dingen: van de berging die ruikt zoals een berging hoort te ruiken: naar frisgewassen wasgoed. Van billiepop die als een volwaardig wielrenner op haar fietsje door de woonkamer sjeest, en op haar eigen manier alle hoeken van het 'nieuw uisj' ontdekt. 


Van het licht dat zelfs op (de talrijke) grijze dagen naar binnen valt. Van de vogels die 's ochtends extreem hard fluiten (ik was vergeten hoe dat klonk na tien jaar midden in de stad gewoond te hebben) in de tuin.


Genieten dus ... 

Maar anyways, ik wijk weer af ... Heel dit relaas eigenlijk om te verklaren waarom er geen tijd was om te naaien en nog minder om te bloggen. (Zo weinig tijd eigenlijk dat ik het zelfs volledig heb gemist dat het aantal volgers de 100 gepasseerd is! *shame on me* En ik had nog wel een give-away van een eigen creatie beloofd bij 100, oeps. Dit moet ik in de volgende post dus uitgebreid goedmaken, dat spreekt voor zich. In't oog houden die handel, met andere woorden!)

Maar ook daar kwam afgelopen weekend verandering in. Terwijl billiepapa ergens in Oostenrijk op de latten stond en billiepop een verbazend uitgebreide middagdut deed naaide ik de eerste stukken op Schotense bodem. Ik zei 'naaide', maar moet eigenlijk zeggen 'Ik lockte m'n eerste stukken'. En oho, na die ervaring begrijp ik pas ten volle wat er bedoeld wordt als er gezegd wordt 'ik lockte snel iets in elkaar'. Maar man toch: za-lig! Waarom heb ik mijn Nieuwe Beste Vriendin niet eerder leren kennen? Een ware openbaring, ik zweer het. 
Op twee middagdutten tijd werden in elkaar gestoken, volledig met de overlock:

4 kussenovertrekken


een truitje voor mijzelve


een truitje voor billiepop in dezelfde stof, een bijpassende Jacob en nog een Jacob als cadeautje voor jarige Joels. (De twee laatsten uiteraard niet met de overlock.)

Bovendien pimpte ik nog een brievenbus zodat mijnheer facteur ook bij ons iets kwijt kan, maar misschien kan ik hem best eerst een zonnebril cadeau doen.
Besluit: ik denk dat bovenstaande creaties het startschot zijn geweest voor een nieuw naaitijdperk in een nieuw huis, en dankzij MiM voel ik me er zowaar bijna klaar voor ook. 

En als u, na de kennismaking met MiM, nog niet bent gaan lopen zeg ik graag:

tot naais!

| billiepop |

18 opmerkingen:

 1. Hèhè, dat is goed! Blij dat je terug bent trouwens :-). (En o jee, als mij dat binnen een paar maanden ook te wachten staat, ik weet dus waarvoor ik al schrik kan krijgen want ik ben ook een beetje een regelmadam)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja zenne, de regelmadam in u zal zich vol-le-dig kunnen uitleven :). Succes!

   Verwijderen
 2. Welkom terug! Je hebt precies vanalles behalve stilgezeten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci! Ik zou graag eens terug stilzitten, bij voorkeur aan een tafel achter de naaimachine ;)

   Verwijderen
 3. MIM... klinkt heel herkenbaar :)
  Dat heb je toch maar even goed voor elkaar gekregen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blij dat er nog mensen zijn met een MiM! :)

   Verwijderen
 4. Schoten begot, daar fietste ik gisteren nog door :)
  Maar zo'n MiM, das mij volledig onbekend, toch als het op opruimen aankomt - tot grote spijt van het lief. En die overlocksels, die zien er veelbelovend uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Proficiat als alles al netjes een plaatsje heeft gekregen. Hier staan na 7 jaar nog steeds onuitgepakte dozen. Dozen waarvan ik nu denk dat ik ze misschien beter gewoon op het containerpark kan droppen. Tja, als je ze 7jaar lang niet nodig gehad hebt.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :) Inderdaad een aanrader om die ineens weg te doen! Heb dat ook gedaan tijdens het inpakken met spullen die sinds de vorige verhuis 3 jaar geleden niet uit de berging waren geweest. De kans is wel reëel dat je je op een bepaald moment een ongeluk gaat zoeken naar iets waarvan je zeker was dat je 'het wel ergens had liggen' :) Ook leuk ;)

   Verwijderen
 6. Welcome back! Het is u vergeven, hoor. Verhuizen kost nu eenmaal tijd.
  Uw nieuw beste vriendin levert schoon werk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! M'n nieuwe beste vriendin is inderdaad een goeike!

   Verwijderen
 7. Hahaha!!! Zoooooo herkenbaar! ! Geniet van uw nieuwe woonst!! En wat een schoon truike seg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci!! Ook daar komen we dus duidelijk in overeen ;).

   Verwijderen
 8. Ferm terras! Dat schreeuwt om zon !!!
  En ik ben benieuwd naar een aan-foto van uw streepjestrui!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb je genomineerd! Gewoon omdat je blog zo leuk is. Kijk je even hier:
  http://mumendemiekes.blogspot.be/2014/04/genomineerd-tof.html

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het is al even stil op je blogje, ik vermoed enorm druk.
  Toch dacht ik aan jou toen ik blogsters mocht nomineren voor de liebster award.
  Ik vind je blog echt leuk! Daarom nomineerde ik je voor de liebster award!
  Hopelijk kreeg je hem nog niet eerder en hopelijk geef ik je zo niet nog meer werk!
  Alle info vind je op mijn blog! http://aj-stoffenspulletjes.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest, laat je vooral gaan en laat gerust een reactie achter!