vrijdag 6 december 2013

| nog ééntje |

om't af te leren.

Veel woorden ga ik er niet meer aan vuil maken, want het was al wel duidelijk denk ik. 
Voor zij die het nog niet weten zal ik het nog een laatste keer herhalen: ik ben dus he-le-maal fan van Jacob en van Louisa. Daarom een - for now - laatste post over mijn twee favorieten van dit moment. 

Bij Julija's shop vond ik enkele weken geleden deze geweldige old school stof: bruine velours met van die dikke 'strepen'. Ik zat in de teletijdmachine, straight back to the seventies. Na het succes van de Jacob in jeans zag ik in deze stof meteen Jacob #2. En mijn zwak voor de combinatie bruin-geel in het achterhoofd houdend gebruikte ik mijn laatste restje gele flockpaspel om de zakjes mee af te werken. Match made in heaven. 

Tijdens het maken van de eerste Louisa-jurk bleef deze stof in mijn hoofd hangen, en bedacht ik mij dat het misschien wel een idee was om het principe van de voorbeeldjurk om te draaien, en dus voor een effen stof voor de jurk te gaan en een motief voor de rugdelen. 
(Kleine nota: ik ben wel degelijk fan van de Louisa-versie met de rugdelen, het geeft het kleedje net dat ietsje meer vind ik, maar ik zag bij de andere Louisa-testers deze versie precies niet verschijnen … raar.)
Bibi rende dus naar Julija's shop voor nog een meter bruin velours, haalde haar mooiste bloemenstofje uit haar kast en zo werd Louisa #2 geboren. Omdat ik toch nog een stipje meer kleur in het kleed wou steken als je het langs voren ziet, liet ik de voering (ook in de bloemenstof) een beetje komen piepen en stikte ik de voering vast aan het kleed. Nog 2 manchetten bijgetekend, en dat geeft dan dit:

Ik ging weer lichtjes uit mijn dak, maar toen kwam de aap uit de (van schoon bloemenmanchetten voorziene) mouw: de pasbeurt met billiepop. Blijkt de stof écht véél te zwaar te zijn voor dit kleed. Zwaar als in: billiepop transformeerde instant in een soort van koningskind dat noodgedwongen handje-wuif moet gaan doen op het balkon van het paleis. Nee, dit was niet.oké. Vanwege de grootte van de zak op de voorkant van het kleed bestaat de voorkant grotendeels uit 2 lagen velours, wat het kleed echt te 'plechtig' maakt en waardoor het niet het gewenste effect had. Er was gewoon té veel velours.

Note to self en tip voor u: gebruik geen te zware stoffen voor dit kleed om het geweldige Louisa-patroon optimaal tot zijn recht te laten komen. 

Zo, dit onthouden we dus voor de volgende versie - waar ik dus voorlopig nog niet over zal bloggen.

| billiepop |

7 opmerkingen:

Fijn dat je meeleest, laat je vooral gaan en laat gerust een reactie achter!