zaterdag 26 oktober 2013

| KCWC & Syrië |


Met de zalige herfst in het land (ok, vandaag was een zalige herfstdag, of dat morgen nog zo zal zijn, we'll see) ging ik twee weken geleden naarstig op zoek naar een herfst/winterjas voor billiepop.
Ik had stiekem verdrongen dat ik vorig jaar een gelijkaardige zoektocht had ondernomen, vooral lelijke jasjes had gezien en als ze dan niet lelijk waren, waren ze wel schandalig duur. Resultaat: ik zette me achter de naaimachine en maakte zelf twee jasjes, uit het boek van Sanne & Riet, voor de dochter.

Dezelfde ergernis dook ook dit jaar op, met dezelfde uitkomst (note to self: ga volgend jaar NIET meer op zoek naar een jas, maar maak hem van de eerste keer gewoon zelf). Ik vond een patroon waar ik onmiddellijk weg van was.
Dé stof - die achteraf, vind ik zelf, gewoon pérfect bleek voor dit jasje - vond ik bij Stoffe & Koffe in Schoten. Deze zalige stoffenwinkel slash koffiehuis opende de deuren in september en bevindt zich op welgeteld 150 meter van ons nieuwe huis. How 'bout that? De boodschap: als iemand mij zoekt vanaf december: piep eens binnen bij Stoffe & Koffe, want ik denk dat dat daar mijn nieuwe woonkamer wordt, ha!

En alsof een zalig patroon en dito stof nog niet genoeg was, bleek deze jas ook nog een zaligheid om te naaien: jong, dat ging vlot, echt waar!

Ziehier het resultaat:


 Ik stempelde de dochter haar naam in de jas, helaas niet leesbaar op de foto.

 Ik ben ook on-voor-stel-baar verliefd op de knopen. Manneke …

 In. Love.

Boe zei de koe en ook zij vond het goe.

Goh, ik ben zelden zo content geweest van een eigen maaksel als van dit, ik kan er niet van over, hi.
Ah ja, in het kader van 'nobody's perfect' toch een klein 'maartje': ik maakte de fout om maat 2 jaar te maken voor mijn billiepop-die-geen-seconde-stilzit-en-dus-onmeetbaar-is.
Wat bleek: het jasje past, maar 't is 'ne juste' zoals wij hier zeggen. Twee centimetertjes meer op de schouders had gemogen. Maar ik laat het mijn plezier niet vergallen, en billiepop moet het jasje gewoon dag.en.nacht. dragen tot het écht te klein is, voilà.
Ondertussen viel vandaag mijn oog op nog een fijn stofje om dit jasje opnieuw te maken, maar dan een maatje groter.

Dat, en mijn euforie over de jas, én het feit dat het een plezier is om in elkaar te zetten bracht me op het idee om er ineens ook eentje aan te bieden voor de tombola van Syrië 12-12. Zoveel plezier voor meerdere partijen, it's a win-win situation.

DUS: voor hen die even weg zijn van het jasje als ik en geen zin hebben om er zelf eentje te maken: voor slechts 4 EUR (dat rechtstreeks aan Syrië 12-12 gestort wordt), krijg je een tombolanummer en maak je kans op een jasje als dit.
Het werkt als volgt: ik kies 3 stofjes uit (eentje ervan is het stofje van het jasje hier op de foto's) waaruit de winnaar mag kiezen, maten gaan van 6 maanden tot 4 jaar 6 jaar. Ik zou zeggen: waag uw kans, allez rouler, altijd prijs (is het niet het jasje, dan hebt u de mensen in Syrië er toch mee geholpen)! Meer info over hoe precies deel te nemen vind je hier.

En wie doet er niet eens graag mee aan een goeie ouderwetse tombola?
Geef maar toe …

| billiepop |

10 opmerkingen:

 1. Ik vind het een prachtig jasje .....en ik wil dolgraag meedoen met deze steun-Syrië-tombola...maar al mijn eerdere pogingen om stortingen tvv Syrië te doen mislukten......dus helaas, pindakaas!
  Ik steunde Syrië al eerder door een ouderwetse overschrijving, en zal met pijn in het hart deze tombola aan mij voorbij laten gaan!
  Veel succes nog met je tombola!
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad jammer dat het niet lukt :( had het ook al voor met een actie van de tombola.
   En bovendien kan een naaitalent als jij zelf zo'n exemplaar in elkaar zetten: easy peasy! :)

   Verwijderen
 2. Wow, dat heb je prachtig gedaan! Helaas ligt de stof hier al klaar voor een winterjas én zal ons madam niet in een 4 jaar passen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Er zit een link in de blogpost voor dit patroon:
   https://www.etsy.com/nl/listing/62026994/stylish-double-breasted-peterpan-collar?ref=shop_home_active
   Engels patroon, maar superduidelijk uitgelegd! Succes!

   Verwijderen
 4. Hello, via je tombola kwam ik terecht op je blog. Wees vrij om ook mij eens een bezoekje te brengen. ik ga niet meedoen. Ondertussen doe ik al aan 3 Syriëtombola's mee en het jasje heb ik ook al gemaakt. Maar ik zal mee supporteren en zal een linkje plaatsen op mijn blog! Groetjes, Stannel (www.stannel.blogspot.be)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey, leuk dat je een link geplaatst hebt!
   Jij ook succes met de mooie tas voor Syrië!

   Verwijderen

Fijn dat je meeleest, laat je vooral gaan en laat gerust een reactie achter!