donderdag 17 oktober 2013

| eerste stappen bis |

Daar waar mijn billiepop (nog steeds ♥ trouwens) zes maanden geleden de wereld nog vanop de grond begon te verkennen doet ze dat ondertussen sinds drie dagen van een 80-tal centimeter hoger: het kind stapt! Hoera!
Het werd tijd. Al meer dan twee maanden liepen billiepapa en billiemama met gekromde rug en billiepop aan één of meer vingers rond, en rond, en rond. En blij dat we zijn dat we nu gewoon kunnen zeggen 'doe maar, nu kan je het al alleen hé'. Hehe.

Nu zou ik kunnen zeggen dat billiepop tussen april en nu permanent aan mijn vinger heeft gehangen en dat ik daarom geen nieuw bericht kon posten, maar dat gelooft natuurlijk niemand (hoewel: het lijkt mij absoluut niet evident om te typen met drie armen, maar kom, ik dwaal af).
Er waren dan ook genoeg andere redenen: billiepapa ettelijke weken thuis met klierkoorts, nieuwe woonst gekocht (het is zover: we gaan de 'burgerlijke' toer op en verlaten de stad van A om net buiten de stad te gaan wonen in een huis met een tuin en parkeerplaats voor de deur - en geloof me: billiemama moet nog altijd wennen aan dit nieuwe gegeven), huidige woonst te koop gesteld (ah ja, want je gaat toch niet eerst je huidige huis verkopen om zeker te zijn hé, dat is iets voor wussies), en in diezelfde woonst al bijna vijftig mensen rondgeleid. De woonst die dan tot twee maal toe 'verkocht' was , of oh … toch niet. Een billiepapa die in een shiftensysteem - en dus ook 's nachts en in het weekend - werkt en billiemama die haar werk verre van gedaan krijgt op vier dagen in plaats van vijf, en dan nog eens terug begon te sporten om die laatste zwangerschapskilo's er af te krijgen, ... En si. En la.

Soit, ik bedoel maar: ik was al blij als er 's avonds nog net genoeg energie overschoot om af en toe ter inspiratie eens andere blogs te lezen (om dan toch telkens een beetje jaloers te worden en mij af te vragen hoe jullie dat allemaal voor elkaar krijgen: kinderen, werken, koken, naaien, bloggen ... kan ik bij iemand in de leer komen?) en ik af en toe iets genaaid kreeg als geschenk of iets voor de kleine billiepop.


Een van die dingen is dit bloesje, gebaseerd op dit patroon, dat ik inkortte. Stofjes van het bloesje komen van hier, een leuke nieuwe ontdekking in het Antwerpse.
De bloes lag een maand of twee in de (overvolle) mand-met-nog-af-te-werken-stukken en was nog net op tijd klaar om de zomer af te sluiten en om nog rond billiepop haar buik te passen. Goede timing, of net niet.

Ondertussen zijn er helaas geen extra uren in een dag bijgekomen, maar lijkt mijn energiepeil weer wat hoger te liggen, heeft billiepapa een nieuwe job zónder shiften (jochei!) en probeer ik toch iets meer tijd voor mezelf vrij te maken zodat ik wat meer quality-time met Vriendin Bernina kan doorbrengen.
Dit leverde de afgelopen drie weken enkele, al zeg ik het zelf, mooie maaksels op (ok, toegegeven: ook enkele misbaksels) die ik hier in de nabije toekomst wil delen.

En wie weet zijn jullie wel iets geduldiger dan ik en kijken jullie nog mee ...

Hasta la vista!

| billiepop |


5 opmerkingen:

 1. We blijven kijken....
  Nog steeds geduldig.....en nog steeds benieuwd naar al jouw maaksels!
  En ook een beetje benieuwd naar waar de stadsmus verhuist is ( woon zelf niet ver van die leuke nieuwe ontdekking in het Antwerpse!)
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig zijn er nog geduldige mensen op de wereld :-), bedankt daarvoor.
   De stadsmus moet nog verhuizen (en geniet ondertussen nog met vol-le teugen van het stadsleven, jawel) en trekt in december naar het landelijke Schoten. Als dat maar goed komt ;-)
   Super, zo dicht bij Bobby wonen!

   Verwijderen
 2. Welkom terug! Oh, ik ken het. Hier ligt het bloggen ook een tijdje stil, maar ik heb me het goede voornemen gemaakt om er weldra weer in te vliegen. Ach, alles op z'n tijd, hé! ;o)
  Die kleine meid van jou is al groot aan 't worden. Wat een dotje! En zo'n schoon bloesje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci!
   Goede voornemens zijn àltijd goed :-).
   Ben er zelf ook content van, zowel van de kleine meid als van het bloesje ;-).

   Verwijderen
 3. ah maar ik ga u ook ook volgen ze! je schrijft leuk en maakt zo te zien mooie dingen ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest, laat je vooral gaan en laat gerust een reactie achter!