woensdag 23 april 2014

| times they are a changing + giveaway |

Veranderende tijden, Bob Dylan zong er lang geleden al eens over, en deze titel hangt ook bij mij al een tijdje in het hoofd terwijl ik (met een ontsteking in de rug) al liggend eindelijk nog eens een blogpost neerschrijf - een mens moet blijkbaar eerst bijna letterlijk geveld worden om daar nog eens tijd voor te vinden, goed bezig.

Het waren de afgelopen weken en maanden 'times' van verandering, véél verandering. Van drastische - maar oh zo juiste - beslissingen. Tijden van veel nadenken, van veel chaos in het hoofd en van geen tijd om orde in diezelfde chaos te krijgen. Een van de gevolgen daarvan was het feit dat ik niet het beste lief, de beste moeder, de beste vriendin, de beste … ben geweest de afgelopen tijd. Niet zo fijn om vast te stellen, maar wel een serieuze 'djoef' die me deed beseffen dat het hoog tijd was om zwaar in de actie te gaan.

Aangezien ik mijn werk al een tijd ervoer als iets dat me tegenhield om te gaan waar ik écht voor wil gaan, speelde ik al langer met de gedachte om als eerste stap daar alvast iets aan te doen. En zo gebeurde: ik nam ontslag op mijn werk. Recente interne veranderingen waar ik me moeilijk in kon vinden hebben mij ironisch genoeg 'geholpen' om de knoop ineens door te hakken. Donderslagen bij heldere hemels en van die dingen, maar een actie door velen als 'moedig' bestempeld. Ah ja, 'want je hebt nog geen ander werk' … Nee. Dat klopt. Ikzelf beschouw het niet zozeer als moedig, dan wel als noodzakelijk ofzo, en vooral als verlossend. Dat vooral. Volgende wijze woorden die ik op Pinterest vond heb ik dan ook méérmaals opnieuw gelezen de afgelopen weken:Alsof het voorbestemd is hebben er zich sindsdien al heel wat mogelijkheden aangediend waar op korte termijn serieus over nagedacht moet worden om te zien hoe we die mogelijkheden in de praktijk kunnen omzetten. Mogelijkheden die helemaal in lijn liggen met mijn eigen toekomstplannen.
Ok, ik weet het, het is allemaal wat vaag, maar hé, chaos in het hoofd, remember?
Heel spannend allemaal, en zeer zeker to be continued.

Temidden van dit alles werd er wel nog wat genaaid hier en daar, met als hoofdreden: Schoten stikt in't GROOT, waar er nu zondag 27 april ook een kraam van |billiepop| staat (als de rug het tegen dan toelaat weliswaar).
Bij deze dus een oproep om zeker eens langs te komen! Enkele van mijn favoriete stoffenwinkels brengen hun schatten mee, er kunnen workshops gevolgd worden, de innerlijke mens kan er gevoed worden en een heleboel creatievelingen verkopen er hun zelfgemaakte spullen. Zeg nu zelf …

Hier alvast een kleine preview van wat er o.a. verkocht zal worden bij |billiepop|.


Ja, we kunnen nog niet alles prijsgeven natuurlijk, wie meer wil zien moet gewoon eens tot in Schoten komen zondag.

Over 'prijs' en 'geven' gesproken: ik had een giveaway beloofd bij 100 volgers.
En wat blijkt, die kaap hebben we al wel even overschreden. Met een licht schaamrood op de wangen moet ik toegeven dat ik dit niet meteen doorhad. Maar dat maken we natuurlijk ruimschoots goed, ah ja, zo zijn we dan ook weer wel. Ik had ook een zelfgemaakt 'iets' beloofd voor deze giveaway, daarom wil ik het als volgt aanpakken: laat onder deze post een bericht achter (uiteraard ben je volger van de blog) waarin je kiest voor een van de volgende mogelijkheden:

1/ jongen - blauw - t-shirt - broek
2/ jongen - retro - t-shirt - broek
3/ jongen - verrassing - salopet
4/ meisje - roze - t-shirt - broek
5/ meisje - retro - t-shirt - broek
6/ meisje - retro - jurk
7/ ik heb geen boodschap aan kinderkleding, doe mij maar een sjakosj

en ik had ook graag geweten waarom je voor welk nummer kiest. Wat de giveaway dan juist is, hangt af van je antwoord en van mijn invulling ervan. 'Vertrouwen' is het sleutelwoord, ha.

Meedoen kan tot en met woensdag 30 april, op 1 mei wordt de winnaar getrokken.


Good luck!
| billiepop |

27 opmerkingen:

 1. Ik geloof niet in geluk, maar in kansen grijpen en indien nodig, zelf kansen creeren. Goed voor jou dat je de stap hebt gezet, nu ligt de weg open ;)
  Moest ik de lucky one zijn, doe dan maar "1/ jongen - blauw - t-shirt - broek", klinkt zoals een beschrijving van de oudste hier :)
  Veel beterschap met je rug trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai, grote veranderingen op til! Neem maar ruim de tijd om te beslissen waar je je goed bij voelt. En voor de give-away, ik zou nummertje 7 willen roepen maar ik heb al eens gewonnen bij jou hé, dus dat ze een beetje te veel van het goede worden zeker?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. toch wel moedig vind ik, maar begrijp ook wel je visie dat het noodzakelijk was.
  When nothing is sure, everything is possible... en je ziet wel, de mogelijkheden bieden zich al aan!
  veel succes met het vinden van een nieuwe weg in de chaos.
  En ik doe ook wel graag mee voor nummertje 3.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Succes met de veranderingen! Als ik zou winnen kies ik nummertje 6, ik heb er alle vertrouwen in!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O ja, ik kies voor nummer 6 omdat ik hou van retro en omdat mijn dochtertje zo mooi staat met jurkjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat dat je ook zal doen, ongeloofelijk veel succes ermee!

  Voorlopig kies ik voor nummerke 5 of 6. Maar dat kan nog veranderen natuurlijk.. Ik ben zwanger en pas volgende week weten we (hopelijk) het geslacht.
  Ik ben wel enorm fan van retro en of het nu voor een jongen/meisjes is, het mag allemaal wel lekker vrolijk zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waauw! Succes met je nieuwe levensfase ( klinkt zo serieus hè) !!! Ik kom graag langs op Schoten-stikt :)
  Voor de rest : veeeeeel beterschap en ik ga voor n° 5 ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als je dapper genoeg bent om goodbye te zeggen, zal het leven je belonen met een nieuw Hello!
  By the way...ik deed het ook, 2 maand terug, die rotzak van een baas de rug toekeren.
  ZALIG !!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tijd voor iets nieuws! Ander en beter! Ik kies voor nr. 1

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Omdat ik al veel te veel voor dochter heb gemaakt en ik vind dat het nu tijd is om 'stikgewijs' zoonlief te soigneren!

   Verwijderen
 10. Veel succes met je nieuwe plannen! En toch maar wat rustig aan doen met je rug, hé. Voor mij graag optie 1 wegens ... een zoon ... blauw is ons beider lievelingskleur ... al zou hij theatergewijs wel eens in een kleedje willen rondlopen, ik stuur hem toch liever in T-shirt en broek naar school. ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Veel succes met de nieuwe plannen!
  Aangezien ik nog geen kinderlijke vreugde rondlopen heb, en mijn kleine nichtje al genoeg verwend wordt door kledingsstukken en speelgoed die van onder mijn naaimachine komen, kies ik lekker egoïstisch voor 7. Een vrouw kan nooit genoeg sjakosjen hebben, lijkt mij ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dapper! Een goede beslissing... en de rest volgt vanzelf...
  Ik ga voor optie 7. Omdat de zoon nogal moeilijk doet over kleding en omdat de dochter dat gelukkig nog niet kan! En omdat de moeder daar wel benieuwd naar is.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Amai! Wat een dappere beslissing! Ik ben stiekem wat jaloers op je lef. In ieder geval veel succes met je komende projecten, want ik heb zo een gevoel dat die er zeker zitten aan te komen. Veel beterschap ook met je rug!
  Formule 6 lijkt me spannend. 2 meisje-meisjes hier die nog altijd weigerachtig zijn tegenover broeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Formule 2 lijkt me enorm spannend :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Goh, zo chaos kan ambetantig én heerlijk zijn (ik geniet er soms wel van, al die rondzwervende gedachten die je te pakken kunt krijgen). Ik vind je in ieder geval een moedige madam, 't zal geen makkelijke knoop geweest zijn en wellicht zullen er nog moeten 'gehakt' worden. Ik lees graag mee hoe het verder gaat, ik ben minstens even benieuwd!
  Ik doe graag mee met je give away; en ik kies voor nummeke 1 - ik ga op naaiweekend en heb beslist eerst de kast van dochterlief aan te vullen met een jurkske of 5, een bloesje en nog wat rokjes ;). Me dunkt dat het daarna eerst eens aan de zoon is, dus moest jij mee een duwke geven, zou dat vreed tof zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Amai, ik blijf het toch ook moedig vinden hoor! (en dan altijd een beetje jaloers op zo veel moed :-) )

  Ik ga voor optie 6, mijn dochter wordt volgende maand 1 jaar en ze staat (letterlijk en figuurlijk) zo schattig met jurkjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. 7 voor mij ! En ik ben jaloers op je : ik ken dat namelijk , die veranderingen op het werk waar je niet achter staat, maar ik kan gewoon niet weg omdat ik me dat financieel niet kan veroorloven... En ik wens je een nieuwe toffe job toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Alles ziet er leuk uit voor schoten stikt. Ik ga zeker proberen komen!
  Qua job: ik wou dat ik durfde wat jij deed. Ik denk er de laatste weken ook enorm over na!
  Ik wens je veel succes met alle plannen!
  En tuurlijk doe ik mee met de give away! Hier nog geen kleine deugenieten dus doe mij maar nummerke 7! Een leuke sjakkos! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een veranderingen, heel moedig van je! Veel succes met je verdere plannen, van harte. En wat de give-away betreft: doe mij maar een zeven. Omdat ik al genoeg meisjesnaaisels heb, niet zo van blauw hou en schrik heb van salopetten...

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Veel succes met de veranderingen!
  Ik kies voor nummertje 7, een sjakosj, want kindjes heb ik niet! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. ik doe graag mee voor nummer 7, wegens geen (kleine) kinderen meer in mijn dichte omgeving!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Het leven is aan de durvers!!! Heel moedig van je om die nieuwe stap te durven nemen. Ik ga voor nummertjes 6, al hebben hier vooral de 'grote' meisjes nog plaats in hun kleerkast. Dus als bijna 13 en 14 jaar niet meer in je assortiment zitten dan zijn we ook blij met een 'sjakosh'. Met vier dames in huis (arme papa) gaat die zeker een nieuwe eigenaar vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Dappere beslissing. Ik kan het zelf getuigen: beter geen job dan je er dood en doodongelukkig door te voelen. Eenmaal de rust in je hoofd er terug is, valt alles wel op zijn pootjes.
  Ik doe graag mee aan de give-away en kies voor nummertje 5. Ons kleine meisje heeft al heel veel jurkjes maar aan een retro-broek durfde ik me nog niet wagen. Ideale gelegenheid om dat ook in de kast te krijgen dus. En bij deze volg ik dus ook je blog ...

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Chapeau voor de moedige beslissing! Nu ik zelf de prachtige tenuekes heb kunnen bewonderen vanmiddag kan ik natuurlijk niet anders als deelnemen! En wel voor de 6: meisje - retro - jurk!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ohh wat leuk zeg!! Ik realiseer me dat het al 36 minuten na 30 april is, dus als ik net te laat ben heb ik dikke pech, maar ik ontdekte je blog pas net. Ga meteen volger worden want je schrijft leuk.
  En mòcht ik toch mee mogen doen aan deze fantastische give away dan ga ik heel graag voor iets retro voor mijn bijna 4-jarige meiske.. Jurk of broek/shirt mag jij kiezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Jeeh, ik lees je artikel en het is alsof ik over mezelf lees! Dé stap heb ik zelf nog niet durven wagen, maar een andere stap heb ik al wel genomen en dat is ook voor mezelf beginnen. Daar krijg ik gelukkig zoveel energie van dat ik 'het werk' er nog wel even bij kan blijven doen. Succes en ik ga je volgen!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je meeleest, laat je vooral gaan en laat gerust een reactie achter!