dinsdag 31 december 2013

| december |

December, het was een bewogen maand. Een drukke maand ook. En dan is 'druk' nog een redelijk understatement.
De maand waarin de feestdagen de hoofdrol zouden 'moeten' spelen had nog enkele belangrijke nevenpersonages voor ons in petto, waardoor Kerst & nieuw bijna onzichtbare figurantjes werden. 
Een maand van vrede op aarde voor alle mensen van goede wil, of hoe ging dat gezegde nu weer? Soit, ... 
Kort: we kregen de sleutel van ons nieuwe huis, en man, daar werd al serieus wat afgeplakt, geschilderd, behangen en zo nog vanalles. Billiepapa, billiebompa en billie-opa spendeerden al menig uur en dag in de nieuwe crib. (Bij deze wil ik ook even gezegd hebben dat ik een gewéldige vent, een gewéldige familie én geweldige schoonfamilie heb, echt waar, merci mannekes, MERCI!) 
En billiemama? Die had zo goed als geen verlofdagen meer op het werk, en moest bovendien sinds begin december terug fulltime werken omdat de 4/5de afgelopen is. Great timing, euheu. Billiemama heeft haar handjes dus niet al te vuil kunnen maken in het nieuwe huis. Nu vind ik dat dus echt jammer, want ik doe dat graag. En zeker als het voor de eigen nieuwe stek is. Bon, ik heb wel enkele deuren gelakt, wat opgeruimd (als in: lege verfpotten bij elkaar gesprokkeld, afplaktape tot bolletjes gerold en nog van die zogezegd 'nuttige' dingen), billiepop geëntertained, een kerstdiner bij elkaar gekookt, last-minute aan dingen gedacht en die dingen in elkaar gebokst, geprobeerd niets te vergeten en daarom lijstjes gemaakt - véél lijstjes. En gewerkt. Op het werk. 
Er wordt met andere woorden naarstig uitgekeken naar een nieuw jaar. Een nieuw jaar met nieuwe verlofdagen, met een nieuw huis, echt een nieuw begin.

Om het oude jaar af te sluiten enkele (Instagram)foto's met een overzicht van december 2013:

Er werden sleutels gegeven en gekregen. 

Er werd - bij gebrek aan een kerstboom - toch een poging gedaan om wat kerststemming in het oude huis te brengen.

Er werd - met veel gevloek naar't schijnt - behangen in de nieuwe kamer van billiepop.

Er werd in het oude huis een ongewenste gast gevangen - bedankt Jo'ke!

Er werd a splash of colour in de vorm van tegeltjes in de nieuwe keuken gebracht.

Er werden nog andere nieuwe huizen gebouwd. Hier moest niet geschilderd of behangen worden.

En er werden doktersbrillen gepast. 

Er werd welgeteld 1 deur oranje geschilderd. 

Er werd last-minute vastgesteld dat er geen inpakpapier meer was en dus een alternatief verzonnen. 
Stempel eens op kerstochtend. 

Er werd een kerstboom uit pizzadeeg gemaakt.

Er werden nieuwjaarsbrieven geknutseld - ook last-minute, jawel. 

Er werd nog meer behangen, deze keer in de nieuwe woonkamer.

En er werd een halve dag gewerkt op 31 december. Door weinig wensen als ik de parking zo bekijk.

Wat er in december niet gedaan werd (behalve het broodmandje en het tafelkleed, een uur voor we op een van de vier kerstfeesten moesten zijn - heel even: 4 kerstfeesten op 5 dagen. Halleluja. Moet er nog kalkoen zijn?!), was naaien en bloggen. Maar ook dat kan dan alleen maar beter worden vanaf nu, ha.

Het oude jaar, ik ben er klaar mee. En dat nieuwe begin en het nieuwe jaar, daar ben ik klaar voor - mentaal dan toch. Het feit dat ik nog welgeteld 2 weken de tijd heb om voor en na het werk een heel huis in te pakken negeer ik bij deze even. 

Vanavond wordt er alleszins uitgebreid geklonken op een spetterend 2014 en op een houten kop om het nieuwe jaar mee te beginnen. Maak er - op welke manier je dat doet, maakt echt niet uit - een schitterende avond van, en dan rest mij enkel nog om jullie een fantastisch nieuw jaar te wensen.
Schol!

| billiepop |

woensdag 11 december 2013

| uitslag giveaway |

Eerst en vooral dikke merci voor de talrijke reacties, ik wou dat ik ieder van jullie een cadeautje kon sturen. Jammer genoeg laat mijn portemonnee dit niet toe, maar u kent ongetwijfeld de uitspraak over 'deelnemen' en 'winnen' en welk van de twee belangrijker is. Ik hoop dat het een troost mag zijn …
En blijf vooral volgen - hopelijk met plezier - want bij 100 volgers staat er opnieuw een giveaway op het blogprogramma, en voor die volgende hoeft u zelf niet creatief te zijn, maar krijgt u een afgewerkt maaksel van mij.

Bovendien zit | billiepop | nu ook op facebook, en ook daar wordt er bij 100 vind-ik-leuks van geef-eens-weg gedaan. We zitten tenslotte aan het begin van de kerstperiode en Kerst betekent, naast vrede op aarde voor alle mensen van goede wil, toch ook cadeautjes uitdelen. Kortom: er komen nog kansen om iets te winnen, ha. Pas op: naast geschenken worden op facebook ook tips uitgedeeld. Gratis en voor niks. Voor sommigen onder jullie misschien oud nieuws, voor anderen misschien handig. Hoop ik.

Aangezien ik nooit echt les heb gevolgd wordt er regelmatig al eens gevloekt, getornd, opnieuw gedaan enz. enz. En zo nu en dan komt er dan al eens een handige oplossing uit de bus, al dan niet per ongeluk. Die handige oplossingen deel ik graag met jullie, want wie weet heb jij ook nooit les gevolgd en ben je er iets mee. Maar zoals gezegd, deze tips zijn uit eigen ervaring ontsproten en komen 99% zeker ook niet overeen met de regels van de naaikunst, dus vul of vecht ze gerust aan, geneer u niet, ik kan daar tegen.

Maar genoeg gezeverd, over naar de orde van de dag nu: de winnaar van de giveaway.
De onschuldige hand … die was ziek. Serieus ziek, ocharme. (Mijn moederhart is menig keer gebroken de afgelopen dagen, auwtsch.)
Na een stevige dut en uuuren verwennerij in de armen van ondergetekende had billiepop even een helder en goed moment. Dus ik dacht - onder het motto 'leid het arm dutske eens af met iets anders dan een boek of Uki' - dat ze het wel eens fijn kon vinden om met haar handjes in een mandje met papiertjes te graaien. En vond ze het effectief een welgekomen afleiding? Kijkt u maar even mee:




Inderdaad: over naar plan B.
En plan B moest ik ter plaatse verzinnen: ik plukte lukraak een papiertje uit de zetel. Zo simpel kan het dus zijn. 

En de winnaar - die door heel dit epistel al lang genoeg heeft moeten wachten - is:



Proficiat, Jozefien! 

Stuur je je adres naar billiepop.post@gmail.com en dan krijg je het pakketje weldra in de bus!

| billiepop |

vrijdag 6 december 2013

| nog ééntje |

om't af te leren.

Veel woorden ga ik er niet meer aan vuil maken, want het was al wel duidelijk denk ik. 
Voor zij die het nog niet weten zal ik het nog een laatste keer herhalen: ik ben dus he-le-maal fan van Jacob en van Louisa. Daarom een - for now - laatste post over mijn twee favorieten van dit moment. 

Bij Julija's shop vond ik enkele weken geleden deze geweldige old school stof: bruine velours met van die dikke 'strepen'. Ik zat in de teletijdmachine, straight back to the seventies. Na het succes van de Jacob in jeans zag ik in deze stof meteen Jacob #2. En mijn zwak voor de combinatie bruin-geel in het achterhoofd houdend gebruikte ik mijn laatste restje gele flockpaspel om de zakjes mee af te werken. Match made in heaven. 

Tijdens het maken van de eerste Louisa-jurk bleef deze stof in mijn hoofd hangen, en bedacht ik mij dat het misschien wel een idee was om het principe van de voorbeeldjurk om te draaien, en dus voor een effen stof voor de jurk te gaan en een motief voor de rugdelen. 
(Kleine nota: ik ben wel degelijk fan van de Louisa-versie met de rugdelen, het geeft het kleedje net dat ietsje meer vind ik, maar ik zag bij de andere Louisa-testers deze versie precies niet verschijnen … raar.)
Bibi rende dus naar Julija's shop voor nog een meter bruin velours, haalde haar mooiste bloemenstofje uit haar kast en zo werd Louisa #2 geboren. Omdat ik toch nog een stipje meer kleur in het kleed wou steken als je het langs voren ziet, liet ik de voering (ook in de bloemenstof) een beetje komen piepen en stikte ik de voering vast aan het kleed. Nog 2 manchetten bijgetekend, en dat geeft dan dit:





Ik ging weer lichtjes uit mijn dak, maar toen kwam de aap uit de (van schoon bloemenmanchetten voorziene) mouw: de pasbeurt met billiepop. Blijkt de stof écht véél te zwaar te zijn voor dit kleed. Zwaar als in: billiepop transformeerde instant in een soort van koningskind dat noodgedwongen handje-wuif moet gaan doen op het balkon van het paleis. Nee, dit was niet.oké. Vanwege de grootte van de zak op de voorkant van het kleed bestaat de voorkant grotendeels uit 2 lagen velours, wat het kleed echt te 'plechtig' maakt en waardoor het niet het gewenste effect had. Er was gewoon té veel velours.

Note to self en tip voor u: gebruik geen te zware stoffen voor dit kleed om het geweldige Louisa-patroon optimaal tot zijn recht te laten komen. 

Zo, dit onthouden we dus voor de volgende versie - waar ik dus voorlopig nog niet over zal bloggen.

| billiepop |

woensdag 4 december 2013

| 60-volgers-giveaway |

Hop: we zaten dan ineens aan 60 volgers bij Bloglovin en Google samen. Hoe schoon toch!

Zo'n rond getal, ik heb dat graag. Dat, en het feit dat ik het zelf zo fijn vind om aan de giveaways (jaja, we hadden eens opgezocht wat de juiste spelling van giveaway eigenlijk is - een kleine afwijking van de 'taalkundige' in mij, dus bij deze weten ik én jullie dat voor eens en voor altijd) van anderen deel te nemen, deed ik eindelijk zelf ook eens van geef-eens-iets-weg.

Ik moet wel toegeven dat ik iets creatiever had kunnen zijn in het bedenken van mijn weggevers, maar het overviel me een beetje en ik vond gewoon dat ik dit nù moest doen, dus voilà.

De stempels en andere frutsels die sinds een tijdje in de Hema liggen halen het kind in mij volledig terug naar boven. Het voelt een beetje zoals vroeger, toen ik als kind het liefst van al in de krantenwinkel bij ons om de hoek vertoefde, omdat ze daar zoveel gommekes met een geurtje, pennendoosjes met een motiefke, notitieblokjes in een schoon vormke en nog zo. veel. meer. hadden. Uuuren kon ik daar rondlopen in dat piepklein winkeltje, om dan uiteindelijk zonder iets buiten te gaan omdat er té veel moois was en ik niet kon kiezen. Memories.
Om maar te zeggen: dat gevoel heb ik dus ook vaak in de Hema. Met dat verschil dat ik zelden de Hema zal buitenstappen zonder iets te kopen. We hebben bijgeleerd in de loop der jaren, ja.

Ik laat de creativiteit dus aan u over: laat u volledig gaan in de washi tape, stempels, stickers en stof.
Felroze - om niet te zeggen fluo - en felblauw gestreepte washi tape, felgekleurde en goudkleurige stickers (idee: nonkel Staf krijgt dit jaar met Kerst een gouden sticker op zijn gilet als hij erin slaagt geen flauwe moppen te vertellen, idem voor tante José als die haar gebit kan binnenhouden bij het eten van de kalkoen), twee stempels met een min of meer geometrisch motiefje, alles van de Hema, en dan nog een metertje stof van Petit Pan. Daar kan een mens al eens iets mee verzinnen, toch?

(De twee kringloopschatten in de vorm van een eend en een beer blijven wel hier, billiepop zou het me nooit vergeven, snorry.)



Wat staat u te doen om kans te maken op dit kleine pretpakket?
Eerst en vooral volger zijn of worden van | billiepop |. Laat hieronder een reactie achter en vertel me of jij ook zo'n winkel hebt waar je écht nooit met lege handen naar buiten gaat (Ikea telt niet mee, het spijt me, want ik moet de eerste mens nog tegenkomen die al eens zonder iets gekocht te hebben van onze Zweedse Vriend terugkwam). Zij die een blog of een pagina op Facebook hebben en daar verwijzen naar deze giveaway gaan twee keer in het namenpotje. Dit alles voor woensdag 11 december, want dan wordt de winnaar getrokken door de onschuldige hand - of als die geen zin heeft door een iets minder onschuldige.

En ondertussen heb ik mijn stempelset al uitgepakt en getest (getest als in: op een kledingstuk dat te klein is en enkel geschikt was om uw kind mee naar de kribbe te laten gaan en dus vol te smodderen maar waar ge het in't weekend nooit zou durven insteken wegens 'mottig', zoals daar bijvoorbeeld zijn: lila jeansbroeken). In navolging van vele voorgangers bestempelde ik in de zomer al meerdere leggings met een leuk motiefje om zo in een wip een gepimpt exemplaar te bekomen. Het toeval wil dat deze stempelset zich daar ook meer dan uitstekend toe leent, kijk maar:


Menig winterlegging zal dus volgen de komende weken.

En loop dan nu al maar naar de Banier of de Ava om u daar een potje textielverf en een sponsje aan te schaffen zodat je meteen kan beginnen als je de giveaway wint!

Toi toi toi.

| billiepop |

zondag 1 december 2013

| louisa |

Louisa en billiepop, het zouden beste vriendinnen kunnen zijn.

Na de Jacob-broek die al de revue passeerde is het nu de beurt aan het Louisa-kleed. Opnieuw een patroon waar ik instant fan van werd op het moment dat ik het bij haar zag verschijnen met de vraag of ze dit patroon zou uitbrengen of niet. Euh … duheu: uitbrengen die handel! Echt wel. Eindelijk een kleedje dat ik onmiddellijk op het lijfje van billiepop zag: stoer, tikkel retro en gewoon anders dan anders.
Vol enthousiasme stelde ik me kandidaat om het patroon te testen en groot - als in: écht GROOT - was de vreugde toen ik een mailtje kreeg met de boodschap dat ik mocht testen. Ha!
Uiteraard had ik ook al een stofje in mijn hoofd, een stofje dat al meer dan een jaar lag te wachten op het juiste project. En zie, hier was het project.

Een avondje knippen, plakken en stof knippen later ging ik ermee aan de slag. Ambitieus als is af en toe eens pleeg te zijn ging ik voor de 'moeilijkste' optie, nl. die met de contrasterende rugstukken en de paspel die doorloopt op de rugzijde van het kleed. Daar heb ik tijdens een naaien een fractie van een seconde spijt van gehad (meer bepaald op het moment dat ik de zijnaad voor de tweede keer aan het lostornen was), maar toen het kleed af was, was ik blij! blij! blij! dat ik het erop had gewaagd.
Mijn conclusie: dit is echt een zalig patroon, een fijne uitdaging om te maken met 200% voldoening als het klaar is. Zo schoon. Once again in love (dat overkomt mij de laatste tijd precies wel vaker bij afgewerkte stukken).

I proudly present the Louisa Dress:



Lichte hartkloppingen op het moment dat het kleed op het model gepast werd, maar ook daar alleen maar voldoening: het past per-fect. Aaaah. Zeg nu zelf …




Een weekje nadat het kleed klaar was, was het model - tijdens een bezoekje aan oma en opa die voor de nodige afleiding konden zorgen - dan ook eindelijk klaar voor een korte fotoshoot. Tot mijn grote opluchting leek billiepop het uit-ste-kend te kunnen vinden met Louisa …

Ik zou dus zeggen: haal dit patroon in huis, maak het in alle mogelijke vormen en combinaties, want het is gewoonweg zalig! Marte van Compagnie M., die weet wat ze doet ...

Enjoy!

| billiepop |